Az OpenGoo alapvető jellemzői

Ezen az oldalon ismertetjük az OpenGoo alapvető jellemzőit. Ezek megértése elengedhetetlenül szükséges ahhoz, hogy megértsük magát a programot, így azt javasoljuk, ezt a részt olvassa el legelőször.

Sokféle adatot kezelhetünk az OpenGoo-ban, például:

Amikor ezekről az adatokról beszélünk, úgy hivatkozunk majd rájuk mint elemekre.

A legtöbb elemhez fűzhetünk megjegyzéseket, ez a legegyszerűbb módja a kommunikációnak az OpenGoo-ban. A megjegyzést a rendszer az adott elemhez csatolja, más felhasználók így könnyedén elolvashatják és válaszolhatnak rá, ha akarnak. A megjegyzések az OpenGoo-ban hasonlóképp működnek, mint pl. a blogokban.

Több információ a megjegyzésekről.

Ha feliratkozunk egy elemre, akkor ímélben értesítőt kapunk, ha új megjegyzést fűznek az adott elemhez. Ez nagyon hasznos lehet, ha szemmel akarunk tartani egy elemet vagy ha egyszerűen követni akarjuk egy beszélgetés menetét.

Több információ a az elemre való feliratkozásról.

Az egyes elemek sokszor nem függetlenek egymástól. Például egy feladat elvégzéséhez talán el kell olvasnunk néhány dokumentumot. Vagy egy üzenet egy bizonyos eseménnyel kapcsolatos. Az OpenGoo-ban könnyen létrehozhatunk ilyen kapcsolatokat az elemek kapcsolása segítségével. A kapcsolás egy alapvető jellemzője az OpenGoo-nak: mindenfajta elemet csatolhatunk mindenfajta elemhez.

Több információ az elemek kapcsolásáról.

Az OpenGoo-ban a teljes szöveges állományban tudunk keresni, mindenféle adattípusban. A keresés eredményeit a rendszer úgy jeleníti meg, hogy egyből meg tudjuk állapítani, hol találhatóak (milyen típusú adatok).

Több információ a keresésről.

Minél több adatunk van, annál fontosabb, hogy megfelelően tudjuk őket rendszerezni. Az OpenGoo-ban két módon tudjuk ezt megtenni: projektekkel és címkékkel. A projektek hasonlítanak a mappákhoz: hierachikus szerkezetben tárolunk bennük adatokat. A címkék segítségével pedig megjelölhetjük, hogy az adott elemek milyen szűkebb témába tartozik. Ha az adatokat a projektek és a címkék segítségével szűrjük, gyorsan megtalálhatjuk, amit keresünk. A projektek és a címkék is alapvető jellemzői az OpenGoo-nak, azaz minden típusú adatra alkalmazhatjuk őket.

Több információ a projektekről és a címkékről.

Az OpenGoo-ban tárolt adataink rendszerint nem publikusak, egyes adataink bizalmasabbak lehetnek, mint mások. Az OpenGoo-ban minden felhasználónak külön fiókja van, és minden elemről eldönthetjük, hogy mely felhasználók számára tesszük elérhetővé.

Több információ a felhasználói jogokról.

Az OpenGoo-ba be van építve egy átfogó jelentéskészítő eszköz, amellyel testreszabott jelentéseket készíthetünk és tárolhatunk. Egyszerűen válasszuk ki az adattípust és az adatmezőket (oszlopokat), majd adjunk hozzá szűrőket, és kész is a listánk a kívánt adatokról.

Több információ a jelentésekről.